Headlines News :
Home » » Türkiyede Sağlık için ne düşünüyor

Türkiyede Sağlık için ne düşünüyor

Written By Blogspot on 22 Temmuz 2009 Çarşamba | 04:17

Ahmet Reyiz Yılmaz Türkiye İçin Ne Düşünüyor? >> Sağlık Yazdır e-Posta
Sağlık hizmetleri her kesime eşit şartlarda devlet tarafından sağlanması gereken en önemli ve en temel vatandaşlık haklarının başında gelmektedir.

İnsanlarımız sağlık hizmetlerinden Kamu ya da Özel ayırımı yapmadan yararlanma hakkına sahip olacaklardır. Bu hak için sahip olunması gereken tek şart vatandaşlık numarasıdır.

Her vatandaşımıza Devlet tarafından bir sağlık kimlik kartı verilecektir. Bu kart doğum anından itibaren her vatandaşımızın tüm sağlık hizmetlerini yürütmesini sağlayacağı belge niteliğinde olacaktır. İlaç alımı için reçete ve mevcut sağlık kimlik kartı haricinde hiçbir belge aranmayacaktır. Kişisel sağlık kartı vatandaşımızın hastaneye girişinden itibaren tedavisinin tamamlanmasına kadar kullanılacak tek evrak olacaktır.

Herhangi bir sağlık sorununda sorumlu olacak olan sağlık kuruluşu kamu ya da özel ayırımı yapılmadan ilgili hastalığa tam donanımlı tedaviyi sağlayabilecek olan ve hastaya en yakın sağlık kuruluşu olacaktır. İlgili hastalığın tedavisinde hastaya mesafe olarak birinci halkada bulunan kuruluşların dolu olması durumunda sorumluluğun en yakın ikinci halkadaki kuruluşa geçeceği bir sistem esas olacaktır.
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

topads

Bu Web Sitesi Ahmet Reyiz Yılmaz Resmi Sitesi Değildir
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Ahmet Reyiz Yılmaz | MHP Genel Başkan Adayı - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template